DANSEN

Elke les- en oefenavond wordt georganiseerd met respect voor de huidige Covid-maatregelen. We volgen dit week na week op en houden jullie verder op de hoogte.


Een lessenreeks bestaat uit 24 lessen en kost € 150,00 per persoon, lidgeld en verzekering inbegrepen. De individuele Fun-lessen bestaan ook uit 24 lessen en kosten € 150,00 per persoon.


Alle lessen die u bij ons kunt volgen als koppel duren 01u05. De individuele lessen (country -en linedance) duren eveneens 01u05. Elke week is er een nieuwe les, behalve op feestdagen en tijdens schoolvakanties.


In het verlengde van de lessen organiseert onze club regelmatig een oefenavond op vrijdagavond. Deze dansavonden geven u de kans om de danspasjes die u in de les geleerd hebt, te oefenen met een hapje en een drankje. Bovendien zijn de dansleraars aanwezig zodat ze u altijd kunnen helpen. Onze oefenavonden zijn enkel toegankelijk voor leden en steeds gratis.


  • Country - en linedance: In deze cursus leert u, dame of heer, verschillende lijndansen zonder partner op leuke hedendaagse muziek. Zowat alle dansstijlen van het koppeldansen komen hierin aan bod.
  • Social dance: Wilt u uw eerste stappen op een dansvloer zetten met uw partner? Kies dan voor een mix van swing, chacha, mambo en Engelse wals, ideaal voor feestjes. Na het eerste jaar is het mogelijk om het dansen verder te zetten in de reeks 'moderne dans' of 'ballroom en latin'.
  • Moderne dans voor gevorderden een mix van o.a. swing, jive en mambo op moderne maar ook op de goede oude rockmuziek.
  • Ballroom en latin - 4 dansniveau's: In deze lessenreeks koppeldansen leert u op een leuke en ontspannende manier de basispassen  met meerdere stijlfiguren van ondermeer disco-swing, Engelse wals, quickstep, tango, cha-cha-cha, rumba, jive, Weense wals, samba en paso doble. Afhankelijk van het dansniveau neemt het aantal dansen en figuren toe, te beginnen met de eerste zes dansen (van bovenstaande opsomming) in niveau 1.
  • Oefenavonden - Afhankelijk van maand tot maand gaan de oefenavonden door om de twee à drie weken, van 21.05 uur tot 00.00 uur. Deze zijn enkel toegankelijk (en gratis) voor leden van onze dansclub. Bekijk onze kalender voor de juiste data.